Beneficiile bilingvismului

Beneficiile bilingvismului

Blog Single

Studiile au arătat că a fi bilingv este avantajos pentru procesul cognitiv, deoarece creierul funcționează diferit între ele, iar aceste diferențe dau mai multe beneficii mentale. Există multe avantaje de înclinat o limbă străină și unele sunt enumerate aici:

  1. Creierul bilingvilor este întotdeauna provocat să înțeleagă semnificația, să recunoască diferitele stiluri de comunicare și să negocieze în diferite sisteme lingvistice care îmbunătățesc funcționalitatea creierului. Este evident că aceste abilități sporesc capacitatea de a negocia în continuare sensul în alte sarcini de rezolvare a problemelor. Elevii bilingvi tind să aibă rezultate mai bune la examenul standardizat decât monolingvurile. 
  2. Bilingvii sau multilingvii dețin în același timp comutarea între două limbi care îi fac multitaskeri datorită capacității lor de a comuta între structuri diferite. 
  3. Dobândirea unei limbi străine atrage atenția studenților să se concentreze asupra tehnicității gramaticii limbii, structurii propozițiilor și conjugării. Acest lucru îi face pe cursanți să înțeleagă limba și modul în care aceasta poate fi structurată și manipulată. Aceste abilități sunt vitale în modelarea cineva să fie convingătoare. Bilingvii dezvoltă, de asemenea, o abilitate auditivă mai bună, deoarece pot distinge sensul de sunetele discrete. 
  4. Bilingvii au fost adesea văzuți pentru a lua decizii raționale și decisive. Limbile au variații, nuanță, și implicații subtile în vocabularul său, care poate determina în subconștient hotărârea. Ei pot fi mai încrezători cu alegerile lor atunci când gândesc în a doua limbă. 
  5. De când lumea s-a globalizat, a existat o cerere exponențială de bilingvi în companii pe măsură ce își extind operațiunile pe noi piețe. Prin urmare, pentru a atinge satisfacția clientului final și cerințele companiilor clienților au nevoie de vorbitori de limbă. Este destul de ușor de a construi raport cu cineva care vorbește aceeași limbă. Bilingvii se bucură de mai multe câștiguri financiare și, potrivit unui sondaj, câștigă cu 10% mai mult decât omologii lor monolingvieni.

+91 9810117094